Gratis

Het mooie van regenwater is dat het volledig gratis is. Bovendien is het water zacht en geurloos, waardoor het geschikt is voor tal van huishoudelijke toepassingen waarvoor anders leidingwater zou worden gebruikt.

Denk bijvoorbeeld aan het wassen van ramen, het besproeien van planten, het bewateren van het gazon en het doen van de was. Het wordt wel aanbevolen om voor de meeste toepassingen (behalve voor tuinieren) een eenvoudige voorfiltratie uit te voeren. Dit is belangrijk om bladeren en grof vuil die in de regenwaterput terecht zijn gekomen, uit het water te filteren.

Een transparante samenwerking

Sinds enkele jaren is het verplicht om bij nieuwbouwwoningen met een minimale oppervlakte van 40 m² een regenwaterput aan te schaffen met een minimale inhoud van 5.000 liter. Echter, bij renovatie of uitbreiding van een woning is het niet verplicht om een betonnen regenwaterput te installeren.

Voordelen Regenwaterput

Een betonnen regenwaterput kent diverse voordelen:

  • Financieel voordelig: de investering in een betonnen regenwaterput verdient zichzelf terug doordat je waterfactuur bijna gehalveerd wordt.
  • Kalkvrij: regenwater bevat geen calcium, waardoor kalkaanslag op leidingen en huishoudelijke apparaten wordt voorkomen. Hierdoor gaat de levensduur van deze apparaten aanzienlijk omhoog.
  • Verminderde kans op overstromingen: de kans op overstromingen neemt af omdat er minder water direct in het riool terechtkomt.
  • Kant-en-klaar: de betonnen regenwaterput wordt prefab aangeleverd en kan direct geplaatst worden, zonder dat extra betonwerken nodig zijn.
Contact

Voor vragen, contacteer ons vrijblijvend.